fafaragó, faszobrász asztalos workshop – zenészekkel

Balatonboglár – Babel Camp

2022. október 15. – október 22.

Babodi László helyi népzenész a karádi Dió banda zenésze, Székely Balázs számos hazai alternatív és punk zenekar (Puszi, NDK) dobosa, Somogyi Ferenc a Wei-Wu-Wei zenekar egykori énekes jazzénekes. Három nagyszerű zenész három nagyon eltérő zenei műfaj mégis van bennük valami közös – a fa szeretete és a fával való munkairánti elkötelezettség.

Babodi László népi fafaragó, Székely Balázs asztalos, Somogyi Ferenc pedig képzőművész, szobrász, aki főleg fából készít szobrokat.

Ők hárman lesznek a szakmai mentorai annak az egy hetes tábornak, ami Balatonbogláron a Babel Campben kerül megrendezésre. A tábor témája a már használaton kívül került egykori borászati hordók és egyéb fából készült használati tárgyak, raklapok és kivágott fatörzsek, levágott ágak faanyagának újra gondolása, újra hasznosítása.

A felhasznált anyagokból készült bútorok, eszközök és dekorációs elemek, valamit a műhelymunka során készült koncepciók kiállításra kerülnek a Babel Camp területén.

A tábor szakmai programja – a VEBEKF 2023 program támogatásának köszönhetően – ingyenes!

A nem helyi résztvevőknek csupán a szállás és étkezés költségeit kell vállalni. (Szállás és teljes ellátás 14 000 Ft/fő/nap.)

Az érdeklődő művészek és művészeti egyetemisták mellett középiskolások, szakiskolások jelentkezését várjuk egyénileg vagy csoportosan az alábbi emailcímen: nagygeza608@hotmail.com

Jelentkezési határidő: 2022 augusztus 24.

Tervezett létszám: 15-20 fő.